Anitas (Cristea) Hertha

1)Cine-i „Sexy Braileanca”?

2)Cine-i „Monica Columbeanu”?

3)Cine-i Anitas Hertha ?

 

Sunt sigur ca la primele doua intrebari marea majoritate stiu sa raspunda ! : doua individe care prin exces desilicoane ,demnitate scazuta si replici ieftine, au reusit sa umple primele pagini ale ziarelor cu stiri foarte „importante”, pe care multa lume insetata de „cunoastere” le citeste cu sufletul la gura.

Cine-i Anitas Hertha?….nimeni, daca am judeca dupa ce vedem in ziua de astazi prin reviste si la televizor.

Anitas Hertha face parte dintr-o mare lista de personalitati a caror nume sunt citite gresit si in graba, pentru ca astazi consideram important doar teatrul ieftin jucat de o fiinta, ajunsa vedeta intr-o noapte datorita faptului, ca intr-un moment de sublima intelepciune a tras-o de par , pe o alta „personalitate” de acelasi rang cu ea, dintr-un motiv „bine intemeiat”, intr-o emisiune cu maxima audienta!

Numele de Anitas Hertha provoca in urma cu cativa ani, mari remuscari rivalelor din canotaj din toata lumea, care au participat la campionatul mondial de juniori de la Brandenburg RDG din 1985 , unde a castigat locul I si medalia de aur in proba de 4+.
Anitas Hertha s-a nascut la Lugoj,jud Timis in 18 08 1967. A inceput canotajul in aprilie 1983 la Asociatia Sportiva Timisoara. A fost selectionata de d-na antrenoare Doina Bardas-Benedek. Dupa 3 luni de antrenamente a participat la primul concurs unde a castigat prima medalie,de bronz,la campionatul national de juniori-viteza in proba de 1x.

„Apoi in toamna anului 1983 am fost selectionata in lotul national de juniori si in vara anului 1985 particip la campionatul mondial de juniori de la Brandenburg RDG unde castig locul 1 si medalia de aur in proba de 4+ impreuna cu Ilica Viorica,Zilia Ghinoiu,Doina Ciucanu si Alexandrina Stan.”

In toamna lui 1985 a fost cooptata in lotul olimpic al Romaniei si in 1986 participa in proba-regina de 8+ la campionatul mondial de seniori de la Nottingham-Anglia unde cucereste medalia de bronz impreuna cu Armasescu Mihaela,Diaconescu Camelia,Matei Carolina,Bazon Adriana,Necula Veronica,Tieanu Livia,Lavric Florica,Dorobantu Mariana.

 

In toamna anului 1986 se imbolnaveste de hepatita fiind nevoita sa faca pauza 1 an de zile. Revine la lotul olimpic in Snagov in toamna anului 1987 reluand pregatirea pentru olimpiada din 1988 unde printr-o munca enorma reuseste sa-si castige locul in barca de 4+ si 8+ si la regata Grunau-Berlin,regata Luzerna-Elvetia care sunt regate foarte puternice,si la JO Seul.In 1988 a castigat in 4+ si 8+,ambele zile de la regata Grunau surclasand echipajele RDG si

URSS, de altfel echipaje foarte puternice,si la regata Luzerna-Elvetia a ocupat tot locul I in 8+ tot surclasand aceleasi echipaje puternice. aceasta regata fiind ultima inaintea JO.

La JO de la Seul a ocupat locul 3 in proba de 4+ impreuna cu DoinaBalan,Mariana Trasca,Veronica Necula,carmaci Cati Oancia si in proba de 8+ locul 2 in componenta:Olga Homeghi,Rodica Arba Adriana Bazon,Mihaela Armasescu,Doina Balan,Mariana Trasca,Veronica Necula si carmaci Ecaterina Oancia.

„Cea mai grea si „criminala” cursa a fost finala de 4+ la JO,m-i s-a parut enorm de lunga si agitata.Am incheiat cariere sportiva in 1988 dupa olimpiada,acumuland 53 de calificari in finale la diverse regate mai mult sau mai putin importante,din care in vitrina cu trofee se afla 43 medalii de diverse culori.”

Cele mai importante medalii sunt:

1985 – CM juniori Brandenburg(RDG) loc 1 (4+)

1986 – CM seniori Nottingham(Anglia) loc 3 (8+)

1988 – JO Seul (Corea) loc 3 (4+) si loc 2 (8+).

 

„Am o fetita,Kerstin Cristea,nascuta in 1999 care sper sa aduca ceea ce nu am reusit eu,adica medalia de aur care lipseste din palmaresul meu la JO.Practica atletismul la CSS Lugoj sub indrumarea antrenorului Adrian Vrudnik,si care anul
acesta a castigat titlul de campioana nationala la aruncarea discului, dupa doar 7 luni de antrenament.”, declara d-na Anitas Hertha, in exclusivitate, pentru site-ul patriotii.ro .

 

2 răspunsuri la Anitas (Cristea) Hertha

  • Salutare tuturor. Impresia cu care raman dupa ce am citit pe-aici e ca pe net nu te poti plictisi, in plus poti gasi chiar si intamplator(ca mine) informatii interesante, utile. Pentru ca munca voastra e apreciata, dati-i inaite! Multa bafta!

  • pietr spune:

    [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | CSS Hack]
    Salutare tuturor. Din intamplare am ajuns pe blogul asta (stiti cum e cu navigarea pe net) si sunt placut surprins de ce-am citit aici. Se pare ca oamenii inteligenti si cu umor n-au disparut.Va doresc numai bine tuturor si sper sa revin curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *