Salariile parlamentarilor in 2013

Ponta-VictorNu doar că avem mai mulți parlamentari, 550 comparativ cu 469, însă românii trebuie să scoată din buzunare și mai mulți bani pentru a-i întreține pe aleși.
Victor Ponta anunța la finalul anului trecut că fondul de salarii al parlamentarilor va rămâne neschimbat, chiar dacă numărul aleșilor a crescut.Însă lucrurile stau exact invers. Nu doar că parlamentarilor nu le-au scăzut veniturile, însă acestea chiar au crescut comparativ cu luna ianuarie a anului trecut.

Astfel, salariul de deputat a înregistrat, în medie, în ianuarie, cu circa 700 lei comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent. Mărirea salarială este egală cu salariul minim pe economie înregistrat în ianuarie 2013. Între timp, salariul minim a ajuns la 750 de lei.

Cu alte cuvinte aleșii neamului au decis să-și mărească începând chiar din prima lună de la învestire, susţine econtext.ro. De la începutul anului 2013 deputaţii au salarii lunare cuprinse între 4909 lei şi 6188 de lei.

Cel mai mare salariu îl primește în acest moment Valeriu Zgonea (PSD), preşedintele Camerei Deputaţilor. Acesta obținut în luna ianuarie 2013 o

valeriu zgonea

zgonea valeriu

indemnizaţie netă de 6.188 de lei, cu 426 mai mult decât în octombrie 2012, când ocupa exact aceeași poziție, de președinte al Camerei Deputaților. Zgonea a primit o indemnizaţie de 5.762 lei la finele anului trecut, cât a fost şeful deputaţilor.

Zgonea n-a ajutat financiar partidul

Valeriu Zgonea, vicepreşedinte PSD Dolj şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, are state vechi în Parlamentul României, fiind la al patrulea mandat de parlamentar, timp în care a învăţat că se poate să fii trecut pe liste fără să depui eforturi financiare în favoarea partidului. Cel puţin asta ar putea fi explicaţia faptului că Zgonea nu se regăseşte în rândul celor ale căror cotizaţii sau donaţii au depăşit zece salarii minime.  Poate în crearea acestei situaţii s-a ţinut cont şi de starea materială, modestă oficial, pe care o are preşedintele Camerei Deputaţilor. Conform propriei declaraţii de avere, Zgonea tinde spre sărăcie pentru că nu are proprietăţi imobiliare, nici măcar o casă şi nu deţine niciun autoturism, cu toate că are în conturi 27.000 de euro şi 44.000 de lei. În plus, politicianul se confruntă cu stresul unui credit în valoare de 23.000 de euro.
Pe locurile următoare la salarii se plasează Eduard Hellvig (PNL), Viorel viorel-hrebenciuc2Hrebenciuc (PSD), Miron Mitrea (PSD) şi Ioan Oltean (PDL), vicepreşedinţii Camerei, toţi cu câte 5.700 de lei.

Hrebenciuc înregistrează și una dintre cele mai mari creşteri faţă de anul trecut. În prima lună din acest an, Hrebenciuc a primit cu aproape 1100 lei mai mult în comparaţie cu ianuarie 2012.

Iar acest lucru se întâmplă în condițiile în care Victor Ponta anunța că ăn următoarele luni vor urma disponibilizări în sectorul bugetar.

„Acolo unde la nivelul administraţiei centrale sunt prea mulţi angajaţi, să vedem ce facem cu ei: îi trimitem către regiuni, către autorităţi locale sau pur şi simplu facem restructurări”, puncta premierul, după şedinţa USL.

 

sursa: libertatea.ro

Despre averile catorva parlamentari gorjeni:

Vicepreşedenţia PSD Dolj, Florentin Băloşin Gust, nu stă nici el foarte bine din punct de vedere financiar dar s-a dovedit generos cu PSD-ul donând, anul Florentin Băloşin Gusttrecut, în contul partidului 22.500 de lei, cam jumătate din salariul pe care l-a câştigat ca demnitar. Legat de avere, Băloşin deţine un teren şi o casă în comuna Cârcea, dar şi un autoturism. În afară de aceste bunuri, deputatul nu are vreun şfanţ, neavând niciun cont bancar.
Ion Călin, alt vicepreşedinte al PSD Dolj, deputat şi el, stă la fel de prost  financiar precum camarazii săi, cel puţin scriptic, fiind proprietar doar a patru terenuri în comuna Mischii şi al unui apartament în Craiova, chiar dacă este acţionar la Electroputere SA şi Foraje Sonde SA. Faţă de partid şi-a arătat mărinimia oferind 33.000 de lei, economisiţi cu trudă, probabil, din salariu pentru că nu are niciun alt venit declarat decât leafa.

Firmele şefului PSD Dolj produc pierderi

Claudiu Manda, ajuns relativ recent preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD după ce şeful judeţului, Ion Prioteasa, a demisionat de la conducerea partidului, a investit sume consistente în formaţiunea politică. Cu aproape Claudiu Manda26.000 de lei a contribuit deputatul Manda, anul trecut, la bugetul de campanie al PSD. Potrivit declaraţiei de avere, asta e singura sa investiţie de succes, având în vedere că cei 116.000 lei plasaţi în două firme, Bogti Food SRL şi Imoband Oltenia SRL, nu au dat roade, societăţile fiind pe pierderi în 2011. Manda deţine patru terenuri şi trei case, una dintre acestea fiind de vacanţă; chiar în acest an a contractat un credit de 83.000 de euro.

Geoană a dislocat, dintr-o avere colosală, doar 32.500 de lei pentru partid

 Secretarul executiv al PSD, Nicolae Vasilescu, a recompensat partidul cu 22.500 de lei, primind în schimb un fotoliu de parlamentar. Suma nu este un efort prea mare din partea lui Vasilescu, având în vedere că este un personaj cu dare de mână:  o casă de vacanţă la Moeciu, o colecţie filatelică de 11.000 de euro, una de documente vechi şi autografe în valoare de 5.000 de euro, iar active financiare de 10.000 de euro şi 5.000 de lei. Pentru a nu stârni prea mult invidia celor ce-i citesc declaraţia de avere, la toate astea se adaugă un credit de 100.000 de euro.
Nicolae Vasilescu

În ceea ce priveşte averea, Vasilescu este vizibil eclipsat de către Mircea Geoană, senator PSD de Dolj, ce se poate mândri cu un teren la Corbeanca, 2 apartamente în Bucureşti, obiecte de mobilier, icoane şi tablouri în valoare de 75.000 de lei, obiecte decorative – argint, cristal – în sumă de 65.000 de lei, obiecte de artă şi bijuterii de 36.000 de lei şi obiecte de cult de 12.000 de lei. În conturi, Geoană păstrează 164.000 de lei, 80.000 de euro şi 300.000 de dolari. Om cu iniţiativă, a plasat pe pieţele financiare 21.000 de dolari şi a primit pe dividentele pe care le deţine la două firme 553.000 de lei. Cu toate că are o avere impresionantă, în puşculiţa partidului a băgat doar 32.500 de lei.

Ministrul delegat Voicu, extrem de generos cu PNL

Colegii de alianţă de la PNL s-au conformat şi el obiceiului social-democraţilor şi au oferit USL o parte din averea lor, aceasta fiind o condiţie esenţială în politica românească pentru a putea promova.
Deputatul Ionuţ Stroe, secretar general adjunct al PNL,  a donat partidului Ionuţ Stroe8.500 de lei, păstrând într-un cont alte 12.000 de lei. Vicepreşedintele PNL Dolj, Cosmin Enea, a cotizat la USL 13.500 de lei, bani ce reprezintă jumătate din leafa pe care a cîştigat-o ca administrator la o pensiune pe care o deţine la Rânca. În conturi mai are 50.000 de lei, 9.500 de euro şi deţine acţiuni la Coliseum SA, societate care a avut, în 2011, o cifră de afaceri de 21 de milioane de lei.
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, preşedinte al PNL Dolj, s-a adaptat statutului de lider şi a dat exemplu îmbogăţind bugetul partidului cu 44.500 de lei. Voicu este un personaj destul de avut, deţinând 2 apartamente în Bucureşti, conturi şi depozite bancare în valoare de aproape 400.000 de lei, investiţii şi plasamente în sumă de 15.000 de lei.

Latifundiarul Neţoiu a donat PPDD aproape 40.000 de lei

Înainte de a căpăta apelativul de deputat, Gheorghe Neţoiu a făcut PPDD-ului o OLYMPUS DIGITAL CAMERAdonaţie demnă de averea sa – 38.000 de lei. Neţoiu are o avere absolut impresionantă, fiind proprietarul a 13 ha de teren la Timiş, dar şi al unor terenuri la Snagov şi Mogoşoaia.  În prima localitate stăpâneşte o casă, iar în cealaltă două. Parlamentarul mai are o casă de vacanţă la Breaza, unde poate ajunge oricând cu cele cinci autoturisme ale sale, patru dintre acestea fiind de lux. Neţoiu a investit în două ceasuri 20.000 de euro dar a şi pus deoparte 160.000 de euro şi 90.000 de dolari. La toate astea se adaugă plasamente financiare în patru firme importante.
Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, senatorul pe care PPDD îl are în Dolj, a donat, în 2012, organizaţiei politice suma de 24.440 de lei. Solomon Antonie Solomoneste proprietarul unor terenuri în Leamna, localitatea sa de baştină mai are două apartamente în Craiova, o casă de vacanţă la Leamna şi cinci spaţii comerciale. Imobilele pe care le deţine familia Solomon şi care găzduiesc diferite spaţii comerciale aduc venituri substanţiale, doar anul trecut soţia senatorului câştigând 322.000 de lei din închirierea acestora.

sursa:www.gorj-domino.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *