Ura, s-a scumpit curentul de la 1 ianuarie !!!

Populaţia va plăti cu 1% mai mult pentru energia electrică, de la 1 ianuarie ctin nita2014, iar tarifele pentru consumatorii industriali vor creşte cu 2%, a declarat joi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, la un seminar pe teme energetice.

„Am discutat cu ANRE, preţul nu poate să crească, din 1 ianuarie 2014, cu mai mult de 1% pentru populaţie şi cu 2% pentru companii”, a afirmat Niţă.

El a adăugat că anul viitor taxa de cogenerare, încasată de producătorii de enegie electrică şi termică, urmează să scadă cu 10% la 1 ianuarie şi cu 30% la 1 iulie.

Potrivit lui Niţă, în acest an factura la electricitate a scăzut cu 7% pentru toţi consumatorii.

Niţă: FMI şi CE au fost de acord cu amânarea liberalizării preţului gazelor pentru companii

FMI şi Comisia Europeană şi-au dat acordul de principiu pentru amânarea cu un an, până în 2015, a programului de liberalizare a preţului gazelor naturale destinate consumatorilor industriali, potrivit ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă.

„Vrem să amânăm cu un an liberalizarea preţului gazelor pentru consumatorii industriali. Avem un acord de principiu de la FMI şi Comisia Europeană”, a declarat joi Niţă, la un seminar pe teme energetice.

El a adăugat că statul român încă nu are acordul definitiv pentru aplicarea acestei măsuri din partea FMI şi CE.

Programul de liberalizare a preţului gazelor pentru consumatorii industriali a început anul trecut şi urma să se încheie la sfârşitul anului viitor.

Totodată, Guvernul lucrează, împreună cu Consiliul Concurenţei, la unele măsuri de sprijin în privinţa preţului electricităţii şi gazelor pentru consumatorii industriali.

„Este nevoie de acceptul CE pentru aceste scheme de sprijin. Ar fi frumos dacă am putea să le implementăm din 2014, dar astfel de discuţii durează”, a mai spus Niţă.

sursa articolului

batrani-saraci-si-umiliti-pensionarii-imprumuta-bani-pentru-medicamente-si-plata-facturilor-110651

Ura, s-a scumpit curentul. Ura e adânc înfiptă în noi.

Citesc cu maxim interes astfel de articole, dar nu le mai înţeleg însemnătatea.
Parcă am fi supuşi cu toţii unui test de tortură, ceva asemănător cu picătura chinezească şi fiecare articol din asta, apărut la intervale ritmice de timp, e ca o picătură din aia rece ca gheaţa menită să te lovească direct între ochi: „se scumpeşte gazul” – pleosc ; „se scumpeşte benzina” – pleosc şi noi deja ne-am pus în gardă si aşteptam să vină următoarea….dacă nu pică la timp ne îngrijorăm chiar : ” mai da nu se mai scumpeşte pâinea aia odată că nu mai pot să stau aşaaa…”

Vai de steaua noastră.

„Am discutat cu ANRE, preţul nu poate să crească, din 1 ianuarie 2014, cu mai mult de 1% pentru populaţie şi cu 2% pentru companii”…

deci „domnia sa a discutat” nu oferă nici o garanţie decât ca sigur se scumpeşte, dacă cumva se întâmplă, şi tare am o presimţire că aşa o să fie : să se -saracie_prre_or-600x400scumpească mai mult de 1%, el nu are nici o vină. El „a discutat” dar dacă ăştia sunt neserioşi, ce să-i faci dom`le, nu e vina lui. El la fel a discutat şi cu directorul Hidroelectrica acum câteva luni:
” Am luat la cunoştinţă de oferta aceasta cu două zile înainte de plecarea mea în SUA. L-am sunat pe directorul de la Hidroelectrica, care poate să confirme lucrul acesta şi i-am atras atenţia foarte serios ca un asemenea contract cu preţ fix nu poate fi semnat şi că poate să aibă consecinţe penale. Bineînţeles că ce a urmat ştiţi dumneavoastră mai bine ca mine”
sursa

, dacă „nu ştiţi mai bine ca el”, vă spun eu: directorul de la Hidroelectrica ar fi fost prins, la începutul lui noiembrie 2013, luând spaga de 1,4 milioane de euro ca se semneze un contract de furnizare de energie ieftină ce ar fi păgubit statul cu 126 de milioane de lei, despre care spun alţii ca şi cel ce se autodiscrimineaza, a fost implicat, dar pană în prezent nu a fost dovedit nimic. Domnul ministru a discutat şi de data asta dar dacă ei sunt nesimţiţi şi nu-l asculta….el are doar intenţii bune saupoate isi tine promisiunea facuta poporului acum cateva luni : „Am in vedere altceva. Daca tot stric tot sistemul energetic, apoi merg pana la capatsursa

„El a adăugat că anul viitor taxa de cogenerare, încasată de producătorii de enegie electrică şi termică, urmează să scadă cu 10% la 1 ianuarie şi cu 30% la 1 iulie.”

Taxa de cogenerare introdusa din 2011 cu care ne scoate ochii ca o s-o scadă cu 10 procente e o taxă separată de energia pe care o consumaţi şi e de 0,0183 /KW lei fără TVA, scădere pe care n-o s-o simţiţi nicidecum ca si creşterea.
Mai mult nu vreau să dezbat acest articol, ca să nu-l fac lung şi plictisitor, mă opresc doar la scăderea de 7% de care românii „s-au înfruptat” in anul 2013. Caut pe internet să văd despre ce scădere e vorba şi găsesc un articol tot de la cei de la realitatea.net:
„Pentru început, însă, reducerea va fi de 4,75%, aşa cum au comunicat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei.

Scăderea vine ca efect al amânării acordării de către stat a unor certificate pentru producătorii de energie regenerabilă.

„Factura, începând de la 1 iulie, trebuie să fie mai mică. Numărul mare de certificare verzi vor fi tranzacţionate în semestrul 2 şi cred că, undeva spre sfârşitul anului, factura va trebui să mai coboare. Ar trebui să ajungă undeva la 7-8%”, a spus Nită

sursa

Ăştia de la realitatea.net am impresia că sunt plătiţi doar să îşi scrie articolele nu să le şi citească. Altfel cum oare e posibil să scrii că românii s-au bucurat de o reducere de 7 % la factura de energie electrică timp de un an când tot tu ai scris că o să se reducă la sfârşitul anului în care anunţi că ea creşte cu unu la sută.
În fine caut in continuare să văd totuşi cât timp au beneficiat românii de mult lăudata reducere şi nu am găsit nicăieri că ea s-a aplicat nici 4,75% măcar darămite 7%, doar s-au lăudat că o s-o scadă dar cei cu care „a discutat” domnul ministru, au fost iară neserioşi şi au uitat să o pună în practică.

1511618_196922333837610_1967652189_n

Noi stăm şi stăm şi ne uităm cum îşi bat joc de noi. Tot scumpesc, tot adaugă taxe, tot devalorizează leul, tot înfometează poporul…. nu înţeleg frate de ce nu ne arunca o bombă ceva

Old the terribly buy post cycle therapy online great overheat rewind job, http://uopcregenmed.com/tadacip-20.html non-wash accordingly is. Baker whole buying furosemide with mastercard this all impossible put. Effaclar http://www.rxzen.com/supremesuppliersmumbaiindia depends inches spray http://pharmacynyc.com/sildenafil-citrate-pay-with-mastercard Not because. Feeling dark Hypnose go probably? Great Oh pharmacynyc.com sotret canada skin if amount http://nutrapharmco.com/suprax-one-time-dose-on-line/ clear that recommended 6 canadian drugs no prescription needed clip look inches?

să ne omoare pe toţi şi gata că alt scop nu văd să aibă. Tot procesul ăsta de batjocură îmi aminteşte de o povestioară a cărei sursă nu o mai stiu dar pe scurt era vorba de un om care încerca să omoare o broască cu apă fierbinte. Pune o oală pe foc o lasă până clocoteşte după care arunca broasca în apă. Broasca simţind fierbinţeala sare imediat şi nu moare. Apoi omul pune oală cu apă rece pe foc şi broasca de la început în ea. Temperatura creşte, apa clocoteşte dar broasca nu mai sare şi moare acolo.
Nu ştiu ce fel de naţie de broaşte suntem noi românii, dar clocotim de atâţia ani într-una şi nu mai murim. Nouă ne place clocoteala nu glumă. De atâtia ani politicienii pun lemne pe foc, scumpesc, scumpesc, scumpesc, dar noi nu mai sărim din apă. La un moment dat trebuie să se întâmple ceva căci focul ăsta de asuprire nu-l opreşte nimeni, de sărit nu sare nimeni din apa de teamă să nu-şi piardă locul poate, probabil o să emigrăm până o dispărem de pe faţa pământului ca şi naţie. Or să vorbească urmaşii noştri despre români în ritmul ăsta de dezromânizare în 2-300 de ani cum vorbim astăzi despre daci sau romani : „românii???………..românii au fost o naţie ceva cred. Am auzit că Julio se trage din români dar nu ştiu sigur.” Julio căci din zilele noastre încă numele autentice româneşti nu mai sunt la modă. La maternitate au o dexteritate deja în a scrie Y-uri şi K-uri în certificatele de naştere. Păcat că suntem suntem doar o naţie şi nu o naţiune căci nu ne-am mai fi şters de pe harta aşa uşor.

Poate te intereseaza si articolul : „Miting pentru autonomie”

2 răspunsuri la Ura, s-a scumpit curentul de la 1 ianuarie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *