Sibiu

Am ajuns in capitala culturala europeana in primavara acestui an, insotit de un grup de prieteni. Am vizitat in mare parte orasul, si inca de la inceput mi-a placut foarte mult. Poseda un aer foarte occidental, un aer care imi aduce aminte de orase precum Viena, sau Budapesta.

Cladirile vechi, construite in stil austriac, impanzesc centrul orasului, care poseda un numar destul de marisor de zone pietonale… exista un puternic aer medieval in tot orasul, care ii da o culoare aparte… o plimbare prin Sibiu pare o calatorie printr-un alt ev, un ev al domnitelor si al cavalerilor. Numeroase monumente istorice asteapta sa fie vizitate, dar de multe ori, preturile de intrare mi s-au parut a fi exagerat de mari, mai ales la muzeul Bruckhental unde pentru o simpla vizita am platit peste 15 lei…

Muzeul merita sa fie vizitat, fiind emblematic pentru orasul Sibiu.Amatorii de pictura vor gasi in salile sale opere ale unor autori celebri, dar cu toate acestea, colectia mi s-a parut a fi destul de saraca. Merita insa vazuta colectia de covoare,este cu adevarat unica.

In ceea ce priveste preturile, Sibiul mi s-a parut a fi un oras destul de scump. Cu toate acestea, restaurantele, magazinele din centru arata foarte ingrijit, iar vanzatoarele sunt foarte politicoase. Oamenii sunt foarte politicosi, daca ii opresti pe strada sa le ceri indicatii le ofera. Gunoaiele de pe strada lipsesc, cel putin in centru. Cu toate acestea, unele zone periferice arata destul de dezolant.

In imprejurimile Sibiului se afla un foarte interesant Muzeu al Satului… merita cu prisosinta vizitat, oferindu-ne o sansa sa cunoastem cum traiau bunicii si strabunicii nostrii. Mi se pare mult mai vast, mult mai bine ingrijit decat cel din Bucuresti. Ingrijitorii ofera detalii interesante despre fiecare casa, despre fiecare zona folclorica. Intrarea este destul de ieftina, iar inauntru se gasesc numeroase restaurante, in apropiere exista si o gradina zoologica. Vizitarea integrala a acestei zone ia cam o zi.

In jurul Sibiului, se gasesc numeroase locuri interesante care merita sa fie vizitate. Statiunea de la Paltinis, este unul din aceste obiective, puteti skia acolo pana pe la inceputul lunii aprilie. Satele sasesti din zona, sunt foarte frumoase, bogate, oamenii gospodari si primitori.

As zice ca Sibiul merita vizitat, intr-adevar, isi merita titlul de capitala culturala europeana, dar este un oras destul de scump, si e bine sa fiti grosi la punga daca doriti sa il vizitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *