Filme Româneşti Înainte de 1989


Ciuleandra (1985)
: Drama, Românesc. Nota IMDB: 6,9

Prins în hora frenetică a Ciulendrei, Puiu Faranga se îndrăgosteşte de Madalina cu care se va căsători, smulgând-o din satul ei natal şi transformând-o în Madelaine Faranga. Mădălina i-a cucerit inima, dar l-a adus în pragul nebuniei datorită barierei pe care a ridicat-o între ei, datorită diferenţei sociale. Astfel într-un moment de rătăcire…..

 

Baltagul (1969) :Drama, Crima, Românesc. Nota IMDB: 7,1

Nechifor Lipan este un oier înstărit din Măgura Tracului şi soţul Vitoriei Lipan. El pleacă la Dormna să cumpere oi pe care să le ducă apoi la iernat. Vremea începe să se schimbe, se paropie anotimpul rece, iar Vitoria îşi pregăteşte gospodăria pt iarna, îngrijorată fiind din ce în ce mai tare de…

Neamul Şoimăreştilor (1965):  Aventura | Istorie | Război| Nota IMDB: 7,1

Inspirat din romanul ,,Neamul Soimarestilor,,de Mihail Sadoveanu,filmul ecranizează povestea unor vremuri pline de frământări şi lupte politice a secolului XVII,din Moldova.
Tudor Şoimarul,eroul principal,ostaş din armata lui Ştefan Tamsa,se întoarce în satul natal.Aici afla de multe nelegiuiri şi abuzuri asupra ….

 

Horea(1984): Istorie |Drama | Românesc Nota IMDB: 7,5

Horea Drama tulburătoare realizată de Mircea Mureşan în 1984, la comemorarea a 200 de la Răscoală ţărăneasca a lui Horea, Cloşca şi Crişan! Sângele românesc al Transilvaniei fierbe în 1784 şi explodează într-o revoltă nemaivăzută în Austro-Ungaria barbara. Ţăranii curajoşi li…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *