Istoria

Nu am vrut ca situl asta sa nu mentioneze si de istorie, o tema ce ne ofera entitate si mandrie. Poate pentru multi plictisitoare si banala, insa nu ar mai spune la fel daca ar incerca , usor spiritual , sa se transpuna undeva in vremurile acelea, oricare din ele. Sunt sigur ca nu plini de bucurie , stramosii nostri , construiau acele bordeie cu gandul ca peste un an, doi sau poate pana sa le termine aveau sa le dea foc , ca iaca vin tatarii sau nush ce alta natie de cotropitori. Sunt sigur ca nu cu multa bucurie primeau mamele vestea ca fii lor au cazut pe front. Cu siguranta nu spuneau: ” A murit Ionel, ce pacat…. dar bine ca e in siguranta Moldova, sau bine ca ne-am unit cu Ardealul! ” , insa din plansul si indurarea lor am ajuns noi astazi sa avem dreptul de a ne cere drepturile! Probabil istoricii , cuprinsi de prea mult patriotism au dat Istoriei un iz mai brav si mai mandru de asta avem tendinta de a le privi cu ton de fictiune : „S-a dus Stefan cu vreo doi plaiesi sa bata o armata de turci …. mare chestie…Fat-frumos a ucis vreo cativa zmei si nu l-au mai facut sfant” insa alea nu sunt povesti….Istoria contine date reale , probate, atestate, verificate si rasverificate nu basme. Cum ti-ar sta, pe un deal, cu o furca ceva in mana , vazand ca vine spre tine , urland ca turbatii , o armata de turci cu iatagane lucioase alergand sa inghita pamantul…iti spun eu , numai dragostea de patrie nu te cuprinde atunci. Atator eroi, atator oameni cazuti de voie sau nu , pe campurile de lupta , atat le-a mai ramas, ISTORIA , nu cred ca-i mai pomeneste cineva pe la biserica dupa nume. Indivizi cu planuri de viitor si familii , caractere cu suparari si iubiri au fost si ei. Sa nu dezminti si sa desconsideri Istoria, e ca si cum ai scuipa pe mormantul stramosilor tai!

2 răspunsuri la Istoria

  • simona spune:

    Foarte frumoase cuvintele tale, mi-au adus in minte cei 4 ani in care am fugit efectiv de domnul Luca, gasind mereu cate ceva mai „important” decat istoria. M-as intoarce cu drag la acele zile si as asculta cu drag invataturile lui.
    Ma bucur ca ai ales sa faci acest site, unde se regasesc numai lucruri bune despre romani, intr-o perioada cand se promoveaza numai partile mai putin bune ale romanilor.
    Iti doresc multt succes.

  • Liviu Ingineru' spune:

    da-i bataie, mult succes, dar nu uita ca uneori istoria este scrisa „asa cum trebuie” iar nu „asa cum a fost in realitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *