Andrei Natalia

 Andrei Natalia

Fire dinamică, toată viaţa şi-a dedicat-o sportului. În paralel a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice şi a devenit consilier superior al Direcţiei pentru Sport Dolj. Născută în Gorj, Natalia Andrei poate fi considerată o adevărată doamnă a atletismului craiovean şi nu numai, primind titlul de maestru emerit al sportului. Începutul a fost greu, dar satisfacţiile pe măsură. „Căpreni este o localitate la graniţa dintre Gorj şi Dolj. În şcoala generală am învăţat la Stoina. Părinţii au aflat că învăţământul din Craiova era mai dezvoltat şi aşa am ajuns aici“, rememorează fosta atletă.

Părinţii au îndreptat-o spre ISE
Părinţii Nataliei nu au fost de acord ca ea să practice sportul şi au îndreptat-o spre Facultatea de Ştiinţe Economice. „Sora mea a făcut Medicina, iar părinţii şi-au dorit să urmez cursurile unei facultăţi importante. Cea de Educaţie Fizică şi Sport nu era prea bine văzută. La început, părinţii nu au fost de acord să practic sportul, considerând că neglijez studiul“, povesteşte Natalia Andrei.
A reuşit să facă faţă pe ambele planuri şi nimeni nu s-a putut împotrivi dorinţei sale. „Eram o fire ambiţioasă şi îmi doream să fac lucrurile foarte bine. Învăţam şi mă antrenam cu multă dăruire şi am obţinut performanţe într-un timp scurt“, relatează actualul consilier superior al Direcţia pentru Sport Judeţeană Dolj.

Locul I în Oltenia la un concurs de muzică populară

În afara atletismului, Natalia Andrei şi-a dorit foarte mult să se realizeze într-o carieră artistică: „În şcoala generală am cântat muzică populară şi am câştigat locul I pe regiunea Oltenia. În liceu mi-am continuat activitatea artistică, făcând parte din cor şi din echipa de teatru şi dansuri a liceului“.
Antrenorii „s-au luptat“ pentru a-şi continua activitatea

Calităţile Nataliei Mărăscu, aşa cum era cunoscută la competiţii, au făcut ca antrenorii de atletism şi de muzică să ducă o luptă acerbă pentru a o convinge să nu renunţe la activitatea sa. „După ce am câştigat crosul tineretului în etapa pe municipiu şi pe judeţ a început lupta dintre cei doi antrenori. Am ales sportul pentru că începusem să mă simt o persoană importantă, scriau ziarele despre performanţele mele. Antrenorul Ionel Ghiţă a insistat foarte mult să nu renunţ, văzând în mine o campioană“, precizează fosta sportivă, care a reuşit să obţină cinci recorduri mondiale.

A reuşit cinci recorduri mondiale
În decursul carierei, Natalia a cucerit trei titluri mondiale, două de vicecampioană mondială, dublă campioană europeană, de patru ori vicecampioană europeană, 18 medalii la campionatele balcanice şi 42 de distincţii la nivel naţional. Şi cariera de antrenorat a fost una prodigioasă, consemnându-se: câte patru medalii la campionatele mondiale şi europene, 20 de distincţii balcanice şi aproape o sută de medalii la campionatele naţionale.

Născută: 3 octombrie 1952, Căpreni, Gorj.
Studii: Facultatea de Ştiinţe Ecomonice, Craiova, Şcoala de antrenori Bucureşti.
Familie: Căsătorită.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *