Doina Melinte

Doina Melinte (n. 27 decembrie 1956, Bacău) este o atletă româncă retrasă, laureată cu aur și cu argint la Los Angeles 1984.

Membră a PDL, fosta recordmană mondială la atletism şi actual director al Direcţiei Judeţene pentru Sport Bacău, Doina Melinte a primit lovitura de graţie tocmai în momentul în care la guvernare se află partidul pe care-l simpatizează.

“Am primit preaviz de 30 de zile. Plecasem acasă, când a sosit hârtia şi mi-a adus-o acasă femeia de serviciu. Nu cred că există nici un motiv pentru a fi destituită din funcţie. Lucrez în sistem din 1993, din 2000 sunt funcţionar public şi am dat examen pe post. Am fost evaluată pe funcţie cu calificativul foarte bine. Ca urmare, nu văd care ar fi motivul pentru care să fiu destutuită. Dacă nici în familia sportului românesc nu mai am loc, ce pot să mai zic. Până şi Ceauşescu m-a decorat, iar actuala guvernare mă demite. Suntem unii sportivi care am adus cinste ţării şi nu cred că ar trebui să fim băgaţi în aceeaşi oală cu cei instalaţi politic în funcţie. În plus, această ordonanţă cred că nici nu este statutară”, susţine fosta medaliată cu aur la Olimpiada de la Los Angeles.

Deşi consideră că i s-a făcut o nedreptate, Doina Melinte susţine că nu va apela la instanţă pentru a reveni în funcţie. “Nu-mi plac tribunalele. Sunt o femeie puternică şi am reuşit să fac multe în viaţă. Când am fost instalată directoare poate că m-am temut puţin, acum însă nu mi-e frică de nimeni şi de nimic. Datorez multe sportului şi, categoric, voi rămâne în sistem. Pe 14 mai voi candida pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Atletism. Am pregătit deja o strategie a dezvoltării activităţii atletice. Trebuie un suflu nou şi consider că schimbarea nu poate aduce decât bine”, a mai spus fosta atletă, deţinătoare a nu mai puţin de 300 de medalii.

Fosta mare atletă a fost  numită, în fruntea Autorității Naționale pentru Tineret și Sport (ANTS), prin ordin al primului ministru.

Doina Melinte și-a luat în primire, noua funcție de conducere a sportului românesc, ca președintă a ANTS. Anterior, aceasta a fost secretar de stat pentru probleme sportive în Ministerul Tineretului și Sportului, instituție desființată în prezent.  „Nu este un început de mandat, ci o continuare a lui. Consider că prin această numire am primit un cadou frumos în luna martie, când se sărbătorește femeia”, a declarat Doina Melinte.

Fosta atletă susține că sportul se confruntă, la ora actuală, cu multe probleme, cea mai urgent fiind deblocarea bugetului. „Toate federațiile și complexurile sportive naționale sunt într-o situație dificilă pentru că au făcut datorii pentru a funcționa.Doresc ca săptămâna viitoare să împărțim banii”, a spus noua președintă a ANTS.

Doina Melinte a fost numită secretar de stat în fostul minister al sportului în urma demisiei lui Octavian Belu din iulie 2009. Ea a rămas ca şef al instituţiei din strada Vasile Conta după întreruperea mandatului de ministru al Sorinei Plăcintă, determinată de comasarea Sportului cu Ministerul Educaţiei. Ca atletă, Doina Melinte a cucerit aurul olimpic la proba de 800 de metri şi argintul la 1.500 de metri la Jocurile Olimpice de Vară de la Los Angeles din 1984.

sursa: Adevarul

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *