Paula Ivan

Paula Ivan s-a nascuta la 20 iulie 1963 in localitatea Herești, România cu numele de Paula Ionescu.Paula Ivan este o atletă româncă, ce a fost laureată cu aur și cu argint la Seul 1988 proba 150. Paula Ivan locuieşte împreună cu soţul şi cu băiatul ei, Mihai Răzvan, în vîrstă de 13 ani intr-o casa linistita din Bucuresti.

Paula Ivan este asistent universitar la Catedra de atletism a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, iar acum urmează şi cursurile de masterat, viitorul obiectiv fiind examenele de doctorat. Vorbind despre Mondialele indoor de la Budapesta, Paula Ivan remarcă în primul rînd performanţa ieşeanului Ştefan Vasilache, medaliat cu bronz la săritura în înălţime, apreciind pe bună dreptate că la bărbaţi România nu prea a avut rezultate deosebite la nivel internaţional. Desigur, şi medalia de bronz obţinută de ştafeta feminină reprezintă o performanţă aparte. Îşi aminteşte, cu emoţie, de vîrful carierei sale sportive, care s-a înregistrat în 1988, la Jocurile Olimpice de la Seul: „Am alergat, mai întîi, în proba de 3.000 metri. Aici, recunosc, am greşit din punct de vedere tactic şi am venit pe locul 2, obţinînd medalia de argint. Pe primul loc a venit rusoaica Tatiana Samolenko.

A urmat cursa de 1.500 metri. Antrenorul meu, Ion Puică, mi-a spus să plec într-un tempo susţinut. I-am replicat că nu ştiu dacă voi rezista pînă la final. El mi-a răspuns că voi face faţă, iar dacă nu, oricum am obţinut o medalie de argint la această Olimpiadă. Am plecat foarte rapid, adversarele mele au rămas mult în urmă, credeau că voi încetini după 1.000, aşa cum se întîmplă în multe curse. Dar am mers bine şi am intrat pe ultima turnantă. Acolo lumea a început să strige, să facă semne din mîini. Nu ştiam ce se întîmplă. M?am uitat în stînga, în urma mea, să nu păţesc la fel ca la 3.000 metri. Nu era nimeni. Lumea mă încuraja de fapt pe mine. Eu însă nu credeam şi atunci m-am mai întors de două ori pe partea dreaptă să văd dacă nu este cineva în spatele meu. Nu era nimeni. Toate aceste întoarceri m-au costat recordul mondial. Am obţinut titlul olimpic cu timpul de 3’53’’96/100″. De remarcat că recordul său olimpic de la Seul este şi astăzi în vigoare.

sursa: www.wikipedia.org

Un răspuns la Paula Ivan

  • Mtzenrath spune:

    Sint un fost coleg cu Paula Ivan, de la scoala de Antrenori. As dorii sa i-au legatura cu ea:nr de Telefon s-au adressa. Puteti sa ma ajutati?
    Multumesc
    Metzenrath

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *