Adrian Diaconu

ADRIAN DIACONU

Adrian Diaconu (nascut la 9 iunie, 1978 în Ploiești,  România) este un pugilist român, care locuiește și luptă în Montreal, Canada.

Adrian Diaconu a fost campion mondial WBA la categoria semi-ușoară.

Adrian Diaconu a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Sidney din 2000 la categoria Mijlocie.

Rezultatele olimpice sunt:

* Victorie cu Abdelghani Kinzi (Algeria) 19-9

* Victorie cu Jitender Kumar (India) 12-3

* Înfrângere cu Jorge Gutierrez (Cuba) KO 1

Cariera de profesionist

După Jocurile Olimpice de de la Sidney din 2000,Adrian Diaconu a trecut la boxul profesionist, și a fost neînfrânt cu un record de 26-0 cu 15 knockouturi. El a câștigat primul titlu din iunie 2005, luând centura Canadei la categoria semi-mijlocie după 5 runde, cu o victorie prin KO în fața canadianului Conal MacPhee. În decembrie 2005,Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBA la categoria semi-ușoară după un KO cu Darrin Humphrey (21-4). Ultima luptă pierdută a fost cu Jean Pascal pe data de 19 iunie, 2009.

„”Fostul campion mondial la box, Leonard Doroftei a criticat tactica adoptata de Adrian Diaconu in meciul cu Jean Pascal.

„Mosul” marturiseste ca il stie pe canadian din perioada in care era in activitate iar acesta era un pugilist slab care nu reusea sa invinga pe nimeni.

„Daca ar fi dat niste lovituri mai legate, l-ar fi pus jos pe Pascal. Credeam ca Adrian il va domina, insa n-a pus deloc presiune pe el. Speram sa-si redobandeasca centura de campion mondial. Daca i s-a parut ca arbitrii n-au dat decizia corecta, de ce nu spune? Ce vrea, sa vorbeasca altii in locul lui? Imi pare rau de el, dar acum trebuie sa se resemneze si sa o ia de la capat.

Adrian Diaconu a pierdut aiurea. Il stiu pe Pascal de pe vremea cand eram boxer profesionist, se antrena cu mine. N-am crezut ca va bate un roman, fiindca nu batea pe nimeni atunci”, a declarat Leonard Doroftei pentru Evenimentul Zilei.

Adrian Diaconu a pierdut, sambata, pentru a doua oara meciul cu Jean Pascal, „Rechinul” fiind invins din nou la puncte. Pugilistul roman a ratat astfel ocazia de a reintra in posesia centurii mondiale WBC a categoriei semi-grea.””

sursa: www.ziare.com dec 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *