Crinu Olteanu

Boxul piteştean se învârte în jurul lui Crinu Olteanu, „cocoşul” care în 1999 a cucerit aurul la Mondialul de la Houston, una dintre cele mai preţioase medalii din vitrina cu trofee a sportului românesc.

Povestea lui Crinu Olteanu, campionul mondial la box cu care se mândreşte tot Piteştiul, l-a adus în ring un vis: „ Eram copil. Aveam 14 ani şi, într-o noapte, am visat că salvez un om din ghearele unor derbedei. Acel om era maestrul Gheorghe Preda, pe care aveam să-l întâlnesc după câteva zile pe ringul de box”, spune sportivul piteştean despre întâlnirea cu antrenorul care avea să-l ducă pe culmile performanţei. „Când m-a văzut maestrul cât de mic eram s-a minunat, însă în scurt timp a ajuns să mă îndrăgească. Mă mişcam repede în ring şi nu îmi era frică să mă bat cu nimeni.”, povesteşte Crinu Olteanu despre primele lecţii învăţate în ring.

„Am şimţit că am lumea la picioare”

La 10 ani de la momentul magic din America, Crinu Olteanu retrăieşte cu aceeaşi intensitate clipa care l-a făcut cel mai bun boxer din lume la categoria 54 de kg: „Am crezut pur şi simplu că plutesc când am fost declarat învingător în finala de la Houston. Două săptămânii am visat în continuu. Simţeam că am lumea la picioare.”, îşi aminteşte „cocoşul” de aur al boxului piteştean. După apogeul carierei atins în 1999, Crinu Olteanu a primit titlul de cetăţean de onoare al Piteştiului, şi a încercat să dea tare din braţe şi la profesionişti. Fără succes însă, deoarece nimeni nu a vrut să urce în ring cu un campion mondial. Totuşi, sportivul piteştean nu va uita niciodată perioada petrecută în Canada, la profesinişti, pentru că atunci a răsărit cel mai frumos crin din viaţa sa. „Acolo, la Montreal, s-a născut Jillien, fetiţa mea, pe care o ador.” Pentru a asigura familie sale un trai decent, Crinu Olteanu s-a reîntors în Canada în urmă cu doi ani, stabilindu-se la Montreal împreună cu soţia şi cu fetiţa sa.

sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *