Lucian Bute

Lucian Bute (n. 28 februarie 1980) este un pugilist român la categoria supermijlocie, campion mondial în versiunea IBF.

S-a născut la Galați, iar în anul 2003 a devenit boxer profesionist, semnând un contract cu clubul canadian Interbox. Are în palmares 28 victorii din 28 meciuri, dintre care 23 prin KO. Locuiește în orașul Montreal, fiind antrenat de Stephane Larouche, cel care i-a antrenat și pe foștii campioni mondiali Eric Lucas și Leonard Doroftei.

Lucian Bute câștigă titlul de campion mondial versiunea IBF, pe 19 octombrie 2007, după un meci cu columbianul Alejandro Berrio. Lucian Bute l-a învins pe deținătorul en-titre al centurii în runda a 11-a, prin Knock Out, după ce l-a forțat să intre într-un colț, unde i-a aplicat un croșeu, o directă și un upper-cut de stânga. El a ținut să îi mulțumească mamei sale, dar și întregii Românii pentru susținerea primită. Bute devine al treilea român care câștigă un titlu mondial la profesioniști după Leonard Doroftei și Mihai Leu.

Al 9-lea meci de titlu mondial disputat de romanul Lucian Bute, impotriva francezului Jean-Paul Mendy a fost castigat de Bute prin KO.

De la Ilie Nastase, Nadia Comaneci sau Gheorghe Hagi, Romania nu a mai avut un campion pe masura de care sa se mandreasca in toata lumea.

 

Boxeorul Lucian Bute, singurul roman campion de 8 ori consecutiv a castigat si cel de al 9-lea titlu de cel mai bun al lumii in box.

Invincibilul Bute (28 de victorii din tot atatea meciuri la profesionisti) s-a batut cu francezul Jean Paul Mendy, si el invincibil, pentru centura mondiala la categoria super-mijlocie. A fost primul meci al lui Bute in Romania de cand e campionul lumii.

Inaintea meciului dintre Bute si Mendy, Bogdan Dinu l-a batut prin KO

Bute l-a trimis la podea pe francez inainte sa se termine runda a 4-a.   in runda 1 pe Awadh Tamin, iar Viorel Simion l-a facut KO pe Juan Talape in runda a 9-a.

„Sunt mandru ca sunt roman!”, au fost primele cuvinte rostite de Lucian Bute dupa ce s-a facut anuntul oficial ca este din nou campion mondial.

Celebrul Michael Buffer a fost adus la Bucuresti ca sa-i anunte pe Jean Paul Mendy si Lucian Bute. Announcer-ul galei de la Romexo a ramas in istoria meciurilor de box si wrestling datorita introducerii „Let’s get ready to rumble”.

sursa: www.protv.ro iulie 2011

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *