Helmuth Duckadam

Helmuth Duckadam (n. 1 aprilie 1959, Semlac, județul Arad), este un fost portar de fotbal al României, supranumit „Eroul de la Sevilla”. A jucat la echipele Steaua București și Constructorul Arad.

Primii pași în fotbal i-a făcut în comuna natală, la echipa Semlacana, în 1974 când ajunge la Școala Sportivă Gloria Arad. În anul 1977, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C. Un an mai târziu este transferat de UTA, unde debutează în Divizia A (17 septembrie 1978, CS Târgoviște – UTA 2-0).

După 4 sezoane la gruparea arădeană, este transferat la Steaua București, unde se impune treptat ca titular. Este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apără toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București. Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul „Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în celebra Carte a Recordurilor.

sursa: wikipedia.org

Un răspuns la Helmuth Duckadam

  • Andree spune:

    [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: CSS Hack]
    Eu tin cu Steaua de cand ma stiu. Imi aduc aminte ca la 6 ani ma uitam la meicruile Stelei si tineam cu echipa asta, chiar daca restul familiei e dinamovista (de la bunic la tata si la frate).De ce mai tin cu ea? Nu stiu, probabil n-ar trebui, am incercat sa nu ma mai uit la meciuri, insa nu pot. Chit ca joaca mai rau ca niste desculti si au o conducere care s-ar descurca mai bine la mulsul vacilor, mereu o sa tin cu echipa asta, pentru ca am avut ocazia sa traiesc clipe de fericire din cauza ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *