Andreea Raducan

Andreea Mădălina Răducan (nas. 30 septembrie 1983, Bârlad, județul Vaslui) este o gimnastă română, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000.

Andreea Răducan a făcut parte din „noua generație” de gimnaste românce crescute să continue tradiția de excelență a gimnasticii românești, și să preia ștafeta după retragerea medaliatelor olimpice Lavinia Miloșovici și Gina Gogean. A început gimnastica la vârsta de patru ani și jumătate, în orașul natal, Bârlad. În 1996, după ce a câștigat peste 20 de medalii în competiții locale și regionale, a fost invitată să se antreneze cu echipa națională de junioare, în Onești. Doi ani mai târziu a fost selecționată pentru lotul național, și s-a mutat la Deva.

Răducan și-a făcut debutul internațional în 1998 la Campionatele Europene de Juniori (Antwerpen, Belgia), clasându-se pe locul 4 la individual compus. În 1999 a participat la Campionatele Mondiale în Tianjin, China, unde a câștigat finala la sol și a ocupat locul 5 la individual compus.Andreea Răducan a fost parte din echipa de gimnastică a României la Olimpiada de la Sydney, cu care a câștigat medalia de aur pe echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *