Lavinia Milosovici

Lavinia Miloșovici, sârbă, Лавинија Милошевић (nas. 21 octombrie 1976, Lugoj, județul Timiș) este o fostă gimnastă română de talie mondială, actualmente antrenoare de gimnastică, deținătoare a numeroase medalii olimpice și titluri mondiale.

Lavinia Miloșovici, cunoscută ca „Milo” în lumea gimnasticii, este considerată cea mai valoroasă gimnastă româncă a anilor 1990, având în palmares 19 medalii mondiale și olimpice. Performanța cea mai notabilă este considerată finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Barcelona (Spania) în 1992, pentru care a primit nota 10. Aceasta a fost a doua notă de 10 acordată la Barcelona, și ultima până în prezent

.În circuitul competițional internațional, Milo s-a afirmat ca o gimnastă de un extraordinar succes, reușind să urce pe podium la fiecare Campionat Mondial și ediție a Jocurilor Olimpice între anii 1991 și 1996. Milo este singura gimnastă, care a cucerit cel puțin un titlul mondial sau olimpic la absolut toate aparatele.este (până în prezent) ultima gimnastă care a primit nota 10 la o olimpiadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *