Doina Ignat

Doina Ignat (nas. 20 decembrie 1968 in jud. Botosani) este o canotoare română, cvadruplă laureată cu aur la Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004.

„Nu pot sa spun ca eu am ales canotajul. A fost o intamplare! In 1984 s-a facut o selectie de la Clubul Steaua in toata tara, antrenorul Nicolae Gioga a venit la Liceul de Industire Usoara din Botosani si profesorul de sport m-a recomandat pe mine. M-a convins si asa am ajuns la canotaj”, spune cea considerata cel mai bun stroc din lume datorita loviturii sale unice.

„Nu stiam cat de ambitioasa sunt si nici daca pot fi prima!”,

„Este ca un microb! Ce ai facut o data si ai facut bine, asta stii si ai vrea sa faci”, afirma cvintupla medaliata olimpica. Marturiseste ca sportul pe care il practica „te face mai dur, mai puternic si sa-tI doresti sa fii intotdeauna cel mai bun!”.

„Fara munca nu poti sa fii campion. Dar toata lumea munceste si se antreneaza, noi trebuie sa avem ceva in plus, sa dam acea ultima picatura. Normal ca, daca dai tot si iti doresti, nu ai cum sa nu castigi!”

A cucerit 27 de medalii (16 de aur, 8 de argint si 3 de bronz) la Campionate Mondiale, Olimpiade si Cupe Mondiale, in perioada 1997-2007, fiind clasata de Federatia internationala de specialitate pe locul 3 in topul celor mai bune canotoare din toate timpurile;

S-a retras din competitii dupa Olimpiadele de la Sydney si Atena si ultima data si-a reluat activitatea in ianuarie 2007, sfarsind-o, insa, in 2008, dupa Europene.

Distinsa cu ordinul “Meritul Sportiv” clasa a III-a cu 2 barete (27 august 2008)

sursa:wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *