Toma Simionov

Toma Simionov (nas. 1955) este un canoist român, dublu laureat cu aur la Moscova 1980 și la Los Angeles 1984 cu echipajul de canoe C2 în cursa de 1.000 m și cu argint la Los Angeles 1984 cu echipajul de canoe C2 în cursa de 500 m.

Trei foşti campioni olimpici ai României – Ivan Patzaichin, Vasile Damba şi Toma Simionov – au făcut vineri seară o demonstraţie de tras la rame, în deschidereafestivalul Bărcilor cu Vâsle care se desfăşoară în perioada 2-4 septembrie la Tulcea, informează realitatea.net.

 

Organizatorul festivalului este campionul olimpic Ivan Patzaichin. Pentru acest festival, fostul campion a construit special o canotcă, o barcă între canoe şi lotcă.

 

„Canotca este un hibrid între lotcă şi canoe, este o concepţie proprie a domnului Ivan Patzaichin şi a unui meşter tulcean. Dorim ca acest tip de ambarcaţiune să fie solicitat de toţi cei care vin să vizireze Delta Dunării şi, de ce nu, Lacul Ciuperca, o zonă de agrement foarte importantă din municipiu”, a explicat primarul din Tulcea.

sursa: wikipedia.org / romanialibera.ro

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *