Razvan Florea

Răzvan-Ionuț Florea (n. 29 septembrie, 1980, Constanța) este un înotător român, primul care a câștigat o medalie olimpică pentru România la masculin.

A început să înoate la vârsta de 5 ani și jumǎtate, la Palatul Copiilor din Constanța, sub îndrumarea prof. Dumitru Lungu. Datorită atracției sale pentru apă și calităților native (tatăl său a fost scafandru profesionist), Răzvan a reușit să depășească problema reprezentată de faptul că era supraponderal și a înregistrat progrese rapide. După mai puțin de un an de activitate la bazin, a participat la primele concursuri de înot din cadrul grupei sale de vârstă, ocazie cu care a caștigat 6 medalii.

1987 va fi anul său de referință: anul în care a câștigat prima sa medalie.

In perioada 1996 – 2000, a participat la peste 25 de competiții de mare amploare la nivel european (oficiale, amicale și Grand Prix-uri), câștigând 42 de medalii. În această perioadă a înregistrat un progres constant și valoros și a stabilit 25 de recorduri naționale.


La începutul anului 2004 a înregistrat câteva rezultate remarcabile, câștigând 3 medalii de aur la Cupa Mondială de la New York și Rio de Janeiro (februarie 2004) și stabilind totodată 4 noi recorduri naționale ale României.

Distins cu :

* Medalia națională Meritul Sportiv clasa a II-a, cu o baretă

* Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a, cu două barete

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *