Ion Oncescu

Ion Oncescu (născut la 25 aprilie 1978, București, România) este un luptător profesionist de Skandenberg român, actualul campion mondial la ambele mâini.

În tinerețe, la vârsta de 12 ani a facut planuri de a fugi din România comunistă și a început un intens program de instruire, care a inclus jogging și înot in fiecare zi, astfel încât el a putut fi gata, de la vârsta de 17, pentru orice obstacol care ar fi putut apărea în timpul plecarii din țară. Primul contact cu sportul a avut loc la FC Dinamo București, unde a jucat fotbal la un nivel de tineret, dar s-a lasat și s-a apucat de tenis, fiindca a vazut ca e mai interesant și a inceput sa se pregateasca sub îndrumarea lui Florin Segărceanu.

Ion Oncescu a câștigat primul său titlu național la Skandenberg, atunci când avea 18 ani și de atunci a fost campion de necontestat, fiind un luptator de Skandenberg in formare, în 2005, la nouă ani după debut. A absolvit Facultatea de Jurnalism si Academia de Studii Economice Internationale de Afaceri din Bucuresti in profilul de economie.

El a devenit prima dată campion mondial la al XXIX-lea Campionatele Mondiale de Armwrestling, care a avut loc la Veliko Tarnovo, Bulgaria în octombrie 2007. Pentru bratul stang, Oncescu a avut de a se angaja în 10 meciuri, iar 5 dintre adversari erau fosti campioni mondiali. În cea de-a doua rundă a pierdut surprinzator împotriva campionului bulgar Stoyan Golemanov, dar a recuperat și a ajuns la final împotriva rusului Dzambolat Tsoriev, care a fost de neoprit la momentul respectiv. Ion Oncescu a castigat cu 2-0 si a devenit campion mondial pentru prima oara in cariera sa. A doua zi a trebuit să intre în competiție pentru campionatul la bratul drept și a fost angajat în opt meciuri și a ajuns la final, unde a trebuit sa se infrunte cu același Dzambolat Tsoriev. Oncescu a pierdut primul meci, dar le-a castigat pe celelalte două și a devenit campion mondial la brațul drept și pentru întregul turneu de campion mondial de necontestat, de care beneficiază Statele Unite, a primit $23,000, premiu in bani. Ion Oncescu a câștigat al treilea și al patrulea titlu mondial la Campionatele Mondiale de Armwrestling, care au avut loc în Kelowna, Canada. El trebuia sa se angajeze în 20 de meciuri, 10 pentru brațul stâng și 10 pentru bratul drept și a câștigat două titluri mondiale cu usurinta. În 2007, la Cupa Mondială Nemiroff, Oncescu si-a îndeplinit visul vietii, de a câștiga împotriva polonezului nascut in America, campion de Skandenberg, John Brzenk, dar în cele din urmă a pierdut împotriva ucraineanului Andrei Puskar. In 2009 el a reusit sa invinga 116 romani neprofesionisti, urmand ca in 2010 numrarul concurentii sa se tripleze. La Zolty Tour (Nemiroff) 2009 a obtinut locul 4 la mana stanga si locul 2 la mana dreapta la categoria 95 kg,fiind invins numai de catre legendarul John Brzenk. Tot in 2009, Ion Oncescu a reusit sa ia medalia de aur la Campionatele Europene din Bulgaria, dupa ce s-a impus in finala la mana stanga in fata polonezului Lucian Kudala. Pe 24 Ianuarie 2010, de ziua micii uniri, a invins 300 de oameni printre care si profesionisti. 2010 a fost un an foarte bun pentru romanul nostru pentru ca a reusit sa castige din nou medalia de aur in finala Campionatulului Mondial de la Mesquite, Nevada, SUA, dupa ce i-a invins in finala la mana stanga (categoria 100 kg), pe americanul Tom Nelson si pe kazahul Alexander Fugarov. La mana dreapta s-a clasat pe locul 6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *