Virginia Ruzici

Virginia Ruzici s-a născut la Câmpia Turzii la 21 ianuarie 1955 devenind jucătoare profesionistă în 1975. Virginia Ruzici a câștigat 14 titluri la simplu în cariera sa, incluzând unul la Roland Garros (Paris) în 1978. În finala respectivă ea a învins-o pe câștigătoarea din 1977, Mima Jaušovec cu scorul de 6-2, 6-2. S-a retras din cariera sportivă în anul 1987.

…Virginia Ruzici (55 de ani) e unica româncă ce a triumfat vreodată într-un turneu de Grand Slam, la Roland Garros, în 1978. Poate ştiţi, poate nu, dar sigur o identificaţi pe marea campioană după vocea şi comentariile pertinente şi pline de culoare de la Eurosport.

E acel glas cald, melodios, ştanţat cu accent franţuzesc.

În ziua în care mama sa împlinea venerabila vârstă de 83 de ani, iar fotbaliştii lui Răzvan pregăteau seara de coşmar de pe „Stade de France”, ProSport i-a ridicat celei mai cunoscute românce din Paris câteva mingi la fileu. În câteva minute, cât durata unui game prelungit.

Stabilită în „Oraşul Luminilor” de ani buni, după un periplu şi prin Monte Carlo, Virginia vine „ocazional în România, mai ales pentru Eurosport”, după cum afirmă. În rest, „Vive la France” i se potriveşte ca o mănuşă.

„Eu am fost foarte simpatizată de francezi şi mă simt foarte bine aici pentru că sunt deschişi. Au un tip de viaţă discret şi sofisticat şi nu am avut probleme de adaptare”, serveşte doamna Ruzici. Returnăm cu o minge venită din reverul lui Ilie Năstase, cu efect dintr-o zonă minoritară, iar fosta adversară a lui Chris Evert nu eschivează: „Ştiu la ce vă referiţi, dar eu nu le spun cum le spuneţi voi. Eu îi caracterizez doar delicvenţi sau elemente negative. Adică cei care fură! Sunt mulţi chiar sub 18 ani în Paris, foarte tineri, dar România nu se identifică doar cu ei aici!”, ne prinde pe contre-pied actualul manager al Simonei Halep. O jucătoare (19 ani, 82 WTA) în care Virginia îşi canalizează toată atenţia şi energia pentru a deveni „noua Ruzici”. „Se deplasează excelent în teren, e rapidă şi naturală. Are lovituri în viteză, dar e puţin deficitară la venirea la fileu”, continuă Ruzici, o tipă recunoscută la tot pasul prin Paris. Cum poate va fi vreodată şi Simona, campioană şi ea la Roland Garros, dar la juniori. Până atunci titlul unei reviste celebre i se potriveşte doar inegalabilei Virginia.

sursa: tenis.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *