Ion Corneliu

Corneliu Ion (nas. 1951) este un trăgător de tir român, laureat cu aur la Moscova 1980 și cu argint la Los Angeles 1984.

O legendă vie a tirului românesc, Corneliu Ion a fost, rând pe rând, recordman mondial, campion olimpic, campion european şi medaliat la toate competiţiile majore de tir. A reuşit, în două rânduri, să atingă maximum de punctaj într-un concurs de pistol viteză – 600 din 600, iar după ce a abandonat activitatea competiţională a fost antrenor, iar mai apoi preşedinte al Federaţiei Române de Tir.

Acum pensionar, Corneliu Ion este fericit cu noul său stil de viaţă, departe de agitaţia din sportul românesc, dar, întâmplător, foarte aproape de poligonul de tir de la Tunari. Născut la Focşani, pe 27 iunie 1951, a activat încă de la început la clubul Steaua Bucureşti. În 1974 a intrat cu forţă în topurile internaţionale, cucerind medalia de argint la Campio­natele Mondiale, iar în 1977, la Bucureşti, a devenit campion european. Principala sa performanţă a fost însă aurul olimpic obţinut în 1980, la Moscova. Un excelent sportiv, dar şi un student serios, Corneliu Ion a absolvit cu brio Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, iar mai apoi a terminat Şcoala Internaţională de antrenori de tir de la Wiesbaden. Pregătirea de specialitate şi studiile economice i-au permis să ocupe cu succes diverse funcţii de manager în domeniul sportului.

sursa:wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *